Δράση_4: Προσφέρω … για να έχω

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Follow green σε συνεργασία με το δήμο Δράμας.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Follow green σε συνεργασία με το δήμο Δράμας.

Σε συνεργασία με το δήμο Δράμας τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο στους χώρους του σχολείου και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας εντάχθηκε στο πρόγραμμα Follow Green.

Συμμετέχουμε στο σχολικό Μαραθώνιο "Πάμε Ανακύκλωση" μαζί με τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Δράμας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός του σχολείου. Τα υλικά ζυγίζονται από τη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Δράμας και κάθε σχολείο συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει. Οι γονείς των μαθητών έχουν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του μαραθωνίου, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Δράμας, ενώ τα πρώτα σχολεία στην ανακύκλωση θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας στο διαγωνισμό.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, η τελετή βράβευσης του προγράμματος ανακύκλωσης του follow green για το σχολικό έτος 2021-2022.
Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την πρώτη θέση κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Δράμας, τη δεύτερη το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας, την τρίτη θέση το 6ο Γυμνάσιο Δράμας