Skip to main content

Συμμετοχή των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας σε εκδήλωση για τη Δωρεά Οργάνων

Συμμετοχή των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας σε εκδήλωση για τη Δωρεά Οργάνων

Οι Junior και Senior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Δωρεά Οργάνων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Διεύθυνση του Γ.Ν. Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν υπεύθυνα και επιστημονικά από τον κ. Απόστολο Σγουράδη, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Δράμας, την κα Μαρία Σταϊκούρα από τον Τοπικό Σύνδεσμο του ΕΟΜ Αλεξανδρούπολης, καθώς και από τον κ. Δημήτριο Χατζίδη, Πρόεδρο Μεταμοσχευμένων Δράμας, ο οποίος μέσα από τη βιωματική του εμπειρία ως λήπτης μοσχεύματος ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων ως πράξης ζωής και αλληλεγγύης.

Η θεματική της δωρεάς οργάνων συνδέεται άμεσα με τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κατοχυρώνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., και ειδικότερα με το δικαίωμα στη ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει ενεργά πολιτικές δημόσιας υγείας και διακρατικής συνεργασίας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, προωθώντας την ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Η συγκεκριμένη δράση συνέβαλε ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών, αναδεικνύοντας ότι οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή και στις επιλογές κάθε ενεργού πολίτη.

Author

Σαλής Αναστάσιος